CIS

CIS = Construction Industry Scheme

      Cei ce doresc sa munceasca in domeniul constructiilor in Marea Britanie trebuie sa obtina un numar de inregistrare CIS pt deducerea corecta a taxelor din salariul brut.
      Pentru obtinerea inregistrarii CIS, pasii ce trebuiesc urmati sunt urmatorii:


- NINo
- UTR 
- SE
- CIS 

    Cum obtineti NINo si UTR cititi in paginile dedicate.


    Pentru a va inregistra ca SE mergeti la HMRC (numarul este 0845 915 4515) si cereti un formular. Trebuie sa  completati numele si prenumele, data nasterii, adresa, sa stiti in ce domeniu vreti sa munciti si National Insurance Number (NINO). Obligatoriu trebuie sa aveti NINo

  
    In urma inregistrarii veti primi apoi de la HM Revenue & Customs (HMRC) un numar de referinta, Unique Taxpayer Reference (UTR) pe care va trebui sa il furnizati prin telefon la CIS Helpline, numarul este 0845 366 7899. Vi se vor cere numele, NINO si UTR.

     Dupa ce ati sunat si oferit detaliile la CIS Helpline, veti primi in cateva zile confirmarea ca ati fost inregistrat cu succes pt CIS. In unele cazuri, va vor cere sa va prezentati la cel mai apropiat tax office cu pasaportul pt identificare.
 

     Din 6 aprilie 2007 nu mai exista carduri CIS si nici vouchers. Tot ce aveti de facut este sa prezentati contractorului pt care munciti numarul de inregistrare CIS (care va fi scris pe scrisoarea de confirmare si este acelasi cu UTR). Fiecare contractor pt care munciti are obligatia sa sune HM Revenue & Customs si sa precizeze suma taxelor pe care le retine. 

Pentru SE taxele retinute  sunt de 20% din venitul brut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu