CSCS




Romanii care doresc sa lucreze in domeniul constructiilor trebuie sa sustina un test pt siguranta in site, protectia muncii in .ro.

Voi incerca sa scriu pas cu pas ce e de facut pt sustinerea acestui test fara de care nu puteti avea acces la joburi in constructii in Marea Britanie.

Mai intai de orice, trebuie sa va procurati cartea cu intrebari si raspunsuri.
Exista posibilitatea de a da testul in limba romana (voice over). Cartea a fost publicata si in limba romana.
Varianta in engleza o puteti gasi in WH Smith, Woolworths sau online, se numeste Health and Safety Test si costa cam 8.50. De asemenea, o puteti cumpara prin telefon sunand la 0870 6004020 sau online la:
 
www.healthandsafetytest.co.uk


Odata cumparata cartea, trebuie sa va programati pt test.
Programarea o puteti face online, click pe acest link:
 
http://securereg3.prometric.com/Welcome.aspx

Step 1: Select your testing programme, selectati Both si din lista alegeti CITB Construction Skills.
Step 2: Select your region, alegeti United Kingdom si apoi Next.

In noua fereastra, click pe Schedule an exam.
Next si apoi iar Next pe urmatoarea pagina care va da mai multe amanunte despre test si plata.

In pagina cu Data Privacy Notice trebuie sa selectati I agree, apoi Next.

La Exam selection trebuie sa selectati din lista: CSCS Operative, din nou Next si in pagina ce urmeaza aveti optiunea pt limba romana, cum am zis, trebuie sa selectati Exam Voiceover Language daca doriti romana la test, daca nu mergeti mai departe cu Next fara sa selectati nimic.

Daca bifati casuta cu Exam Voiceover, va aparea apoi o lista mica de unde puteti selecta Romanian.

Am ajuns acum la pagina unde trebuie ales centrul unde doriti sa sustineti testul. Odata decisi unde vreti sa mergeti, vedeti in partea stanga a paginii, langa numele fiecarui oras, optiunea Schedule appointment. Apasati optiunea din dreptul orasului dorit si veti avea apoi posibilitatea de a va alege data sau, daca aceasta nu este disponibila, veti avea posibilitatea de a alege o data si o ora din cele afisate, apasand pe Go.

In calendarul ce va fi afisat, veti vedea ca zilele disponibile sunt subliniate si daca faceti click pe ele, in dreapta ecranului veti putea alege si o ora, Select an available time. Odata selectata si ora, veti fi redirectionati catre detaliile personale si plata.

Daca nu aveti National Insurance, il puteti furniza pe cel temporar care are forma TN zi zi luna luna an an M/F (male/female)
Un barbat nascut pe 5 ianuarie 1975 de exemplu va avea NI urmator: TN050175M
O femeie nascuta pe 20 februarie 1980 va avea NI: TN200280F

Doar ce este bifat cu steluta este obligatoriu de completat. Odata completate datele personale, veti putea plati cu un card debit sau credit, testul costa 17.50 si veti primi confirmarea atat prin email furnizat de voi cat si prin posta in 2-3 zile lucratoare.


In ziua respectiva, trebuie sa va prezentati la test cu cel putin 15 minute inainte de ora programata si sa aveti cu voi un act de identitate (pasaport sau carte de identitate sau permis de conducere britanic).

Un supervisor va va conduce in sala unde veti sustine un test de 40 intrebari in timp de 45 de minute. Nu va impacientati, cei mai multi termina in 20 minute.
Intrebarile vor fi cu 4 variante de raspuns si pe ecranul computerului vor aparea in engleza. Daca ati solicitat Exam Voiceover, atunci veti avea in casti traducerea in romana. La inceputul testului, veti avea o scurta prezentare in limba aleasa de voi, ca sa va familiarizati cu tipul de test.

Rezultatul il primiti odata cu iesirea din sala de testare, trebuie sa aveti cel putin 36 de raspunsuri corecte ca sa treceti.

Daca ati trecut testul, veti putea suna la un nr de telefon inscris pe foaia ce o veti primi si comanda cardul CSCS, contra sumei de 20 lire.

Daca ati picat testul, trebuie sa va reprogramati, urmand pasii mentionati.

9 comentarii:

  1. bv ma astia care ati facut sie_ul asta mi_a fost folositoare informatia voastra incaodata bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca pic odata platesc din nou?

    RăspundețiȘtergere
  3. pot merge la cscs test doar cu C.I.romanesc ?

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce nu pot sa selectez centru ubde sa sustin testul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna !
    Eu am trecut acest test dar din cate am inteles s-au schimbat niste reguli in acordarea SCSC ...Din cate am intees trebuie inca un curs si nu stiu exact cum se procedeaza ,ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  6. Super tare blogul ajuta mult iar informațiile sunt pe masura. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  7. ce curs mai trebuie facut pt obtinerea cscs?

    RăspundețiȘtergere
  8. Foate frumos din partea celui care a publicat ghidul.Sunt suficienti salbatici care in loc sa te ajute te trag in jos.Alte natii se trag unul pe altul indiferent de vechime in uk si de pregatire,noi ne ingropam daca putem.Multam pentru informatii.Mult noroc.

    RăspundețiȘtergere