Completarea formularului BR1

BR1


Ghid de completare a formularului BR1


Nu se plateste nici o taxa pentru a aplica pentru un Certificat de Inregistrare.


Recomandari pentru completarea formularului:


Folositi un pix de culoare neagra si scrieti citet si cu majuscule numele, adresele si alte detalii similare.
Atasati cu o agrafa, sau capsati fotografiile voastre si ale dependentilor inclusi in aplicatie, in spatiile corespunzatoare. Daca le capsati, capsati-le pe marginea fotografiei, astfel incat sa nu deteriorati imaginea fetei. Nu folositi lipici sau alte substante adezive lipicioase. E esential sa furnizati impreuna cu aplicatia cate doua fotografii identice pt fiecare persoana inclusa in aplicatie, cu numele respectivei persoane scris pe spatele fiecarei fotografii. Fotografiile trebuie sa fie color, recente(nu mai vechi de o luna), tip pasaport(dimensiuni de aproximativ 45mm inaltime si 35mm latime).
Documentele ce insotesc aplicatia trebuie sa fie originale. Documentele care nu sunt in limba engleza trebuie traduse.


BR1-Detalii


Prima pagina


Aplicatie pentru un Certificat de Inregistrare pentru cetatenii Bulgari sau Romani care isi exercita in UK un drept ce deriva din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene (TFEU)


Ca sa fiti considerati eligibili pt a obtine un Certificat de Inregistrare (yellow card, blue card) trebuie sa locuiti in UK la data aplicarii.


Ar trebui sa completati aceasta aplicatie daca sunteti:
1.Cetateni Romani sau Bulgari care exercita un drept ce deriva din TFEU ca self-employed (persoana fizica autorizata), student, sau self-sufficient (individ care are fonduri sa se intretina singur)
2.Cetateni Romani sau Bulgari care isi cauta de lucru sau lucreaza in UK si sunteti scutiti de la obligativitatea obtinerii autorizarii de a lucra in UK pt muncitorii proveniti din tarile aderente. (Accesion State Worker Authorization)
3.Sunteti membru de familie direct(sot/sotie, copii dependenti) al unui muncitor Roman sau Bulgar care detine un Accession Worker Card (AWC) – card de angajare a muncitorilor provenind din tarile aderente(purple card)
Daca aveti membri de familie care sunt cetateni ai spatiului economic european (EEA), ei pot fi inclusi in aceasta aplicatie
Formularul este valabil pentru aplicatiile facute la 2 Octombrie 2009 sau dupa aceasta data.


Dupa ce ati completat aplicatia, trimiteti-o impreuna cu documentele corespunzatoare la:


UK Border Agency
Bulgaria and Romania Caseworking
PO Box 4160
Sheffield
S1 9DZ
Scurt ghid pentru aplicanti, referitor la sectiunile ce trebuie completate


- Daca aplicati ca self-employed completati sectiunile 1, 2, 3, 8, 9, 10 si 11
- Daca aplicati ca student completati sectiunile 1, 2, 4, 8, 9, 10 si 11
- Daca aplicati ca self-sufficient (persoana care are bani sa se intretina singura fara sa munceasca) completati sectiunile 1, 2, 5, 8, 9, 10 si 11


Daca aplicati ca persoana care este scutita de obligativitatea obtinerii autorizarii de a lucra in UK pt muncitorii proveniti din tarile aderente (Accession State Worker Authorization), completati sectiunile corespunzatoare de mai jos:


- Daca aplicati (pt un blue card de dependent de ex.) si un membru al familiei detine in prezent un certificat de inregistrare(yellow card, blue card) si sponsorizeaza aplicatia dumneavoastravoastra, dati detaliile acestei persoane in sectiunea 2. Veti completa sectiunile 1, 2, 8, 9, 10 si 11
- Daca sunteti sotul/sotia sau partenerul civil al unui cetatean Britanic, ori al unei persoane stabilite in UK, completati sectiunile 1, 2, 6, 8, 9, 10 si 11
- Daca ati lucrat in UK ca angajat, legal si fara o intrerupere mai mare de 30 de zile, pt o perioada de 12 luni, perioada ce se termina la 31 Decembrie 2006 sau dupa aceasta data, completati sectiunile 1,2,7,8,9,10 si 11
- Daca la 31 Decembrie 2006 ati avut, sau ati obtinut dupa aceasta data, ILR (drept de rezidenta) fara restrictii in ceea ce priveste angajarea in UK, in conformitate cu Immigration Act 1971, completati sectiunile 1, 2, 7, 8, 9, 10 si 11
- Daca sunteti membru de familie direct (sot/sotie, partener civil, copii sub 21 de ani sau dependenti) al unui cetatean Roman sau Bulgar detinator al unui Accession Worker Card (AWC) completati sectiunile 1, 2, 7, 8, 9, 10 si 11


Indicati in ce categorie se incadreaza aplicatia bifand una dintre casutele din partea dreapta a paginii corespunzatoare situatiei dumneavoastra.
Sectiunea 1 - DETALII PERSONALE


Detaliile personale trebuie introduse de la subsectiunea 1.1 pana la 1.9. Daca in aplicatie sunt inclusi membri de familie(pt cardurile de dependenti) care sunt cetateni ai spatiului economic european (EEA), detaliile personale ale acestora trebuie completate in sectiunea 2.1. Daca membrii de familie nu sunt cetateni EEA ei trebuie sa completeze formularul BR5.


Bifati casutele corespunzatoare la urmatoarele intrebari:
Sunteti asistat (ajutat) de un reprezentant pt completarea acestei aplicatii? Da Nu
Sunteti de acord ca UKBA sa contacteze acest reprezentant al dumneavoastra in cazul in care avem nevoie de mai multe informatii? Da Nu
Daca ati raspuns “da” completati numarul de inregistrare OISC al reprezentantului dumneavoastra, in cazul in care are un astfel de numar.


In spatiul din dreapta atasati cele 2 fotografii ale dumneavoastra, capsate sau prinse cu agrafa (dupa cum se specifica la inceputul acestui tutorial).
1.1 Titlul: Domnul, Doamna ________________________________________________________
Numele intreg asa cum este trecut in pasaport sau buletin ______________________________
Numele de familie _____________________________________________________________
Numele de familie sau orice alt nume sub care ati mai fost cunoscut (daca ati avut alte nume inainte, de ex. nume de domnisoara sau daca v-ati schimbat numele) ________________________
1.2 Nationalitatea _________________________________________________________________
1.3 Data nasterii l__l__l l____l Sexul: M F
1.4 Numar de referinta de la Home Office – daca aveti unul ________________________________
1.5 Numarul pasaportului sau seria cartii de identitate _____________________________________
1.6 Adresa din UK ___________________________________________
Va rugam sa anuntati daca aceasta se schimba ___________________________________________
Codul postal ___________________________________________
1.7 Numar de telefon valabil in timpul zilei ____________________________________________
1.8 Adresa la care vreti sa va returnam documentele (daca e diferita de cea mentionata la punctul 1.6)
Codul postal ______________________________________________________________________
1.9 Lucrati ca angajat sau intentionati sa lucrati ca angajat in UK Da Nu
Sectiunea 2 - Detalii despre membrii de familie cetateni EEA


Daca doriti sa includeti in aplicatie membri de familie care sunt cetateni EEA, dati detaliile lor mai jos.
Membrii de familie care nu sunt cetateni EEA si vor sa aplice pt un card de rezidenta trebuie sa completeze formularul BR5.


2.1(a) Aveti vreun membru de familie, cetatean EEA, care locuieste cu dumneavoastra in UK, si este inclus ca dependent al dumneavoastra in aceasta aplicatie? Da Nu
2.1(b) Aveti vreun membru de familie, cetatean EEA, care locuieste cu dumneavoastra in UK, si care sponsorizeaza aplicatia dumneavoastra? Da Nu


Daca ati raspuns “Da” la una dintre intrebarile de la punctul 2.1, dati detaliile membrilor de familie, cetateni EEA, mai jos. Daca aveti mai mult de trei membri de familie pe care doriti sa-i includeti in aplicatie dati detaliile si fotografiile lor pe o foaie separata pe care s-o atasati aplicatiei.


Daca detaliile parintilor nu sunt prevazute in pasaportul, sau cartea de identitate a copilului, trebuie sa furnizati documente care atesta relatia parinte/copil, de exemplu certificatul de nastere.
Daca relatia este alta decat sot/sotie, parteneriat civil, parinte/copil, (de ex. In cazul fratilor, verilor) va rugam sa ne puneti la dispozitie documentele care sa ateste relatia de familie (de ex. Certificate de nastere, casatorie sau parteneriat civil) si dovezi ca acel membru al familiei dumneavoastra este dependent financiar de dumneavoastra.


Numele intreg al membrului de familie ____________________________________________
Nationalitatea ________________________________________________________
Data nasterii l__l__l l____l Sexul M F
Relatia de familie cu dumneavoastra _______________________________________________
Numarul de referinta de la Home Office (daca il stiti/are un astfel de numar) _______________
In spatiul din dreapta atasati cele 2 fotografii ale membrului familiei dumneavoastra, capsate sau prinse cu agrafa (dupa cum se specifica la inceputul acestui tutorial).


In continuare pe pagina 4, detalii despre mai multi membri de familie. Daca aplicati doar pentru un membru, completati o singura data detaliile lui. Restul casutelor lasati-le libere.


Sectiunea 3 - Self employment


Daca aplicati ca self empoyed, completati aceasta sectiune si furnizati dovezile cerute.
Trebuie retinut faptul ca nu sunteti obligati sa detineti un Certificat de Inregistrare inainte de a incepe sa lucrati ca self employed, dar va trebui sa puteti demonstra ca aveti acest statut (de self employed) in situatia in care vi se cere acest lucru. Certificatul de Inregistrare(yellow card-ul) va confirma faptul ca sunteti un cetatean EEA care isi exercita pe teritoriul UK un drept ce deriva din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene, ca self employed. Acest certificat(yellow card) nu va da dreptul sa munciti ca angajat.


Detaliile afacerii dvs
3.1 Mi-am inceput activitatea/afacerea ca persoana fizica autorizata(self employed) ca : __________ (completati domeniul in care v-ati inregistrat la HMRC)
Numele sub care e inregistrata afacerea/firma (numele dumneavoastra, sau sub ce alt nume ati inregistrat activitatea) ______________________________________________
Adresa la care ati inregistrat activitatea/firma ____________________________________________
Codul postal _____________________________________________________________
Numarul de telefon ____________________________________________________________


Dovezile activitatii de self employed/afacerii ce sunt furnizate in aceasta aplicatie. Va rugam bifati casutele corepunzatoare documentelor pe care le furnizati in cadrul aplicatiei.


3.2 Ar trebui sa furnizati urmatoarele documente:


- Facturi care sa arate plata pentru serviciile prestate
- Contracte (inclusiv pt activitatile ca liber profesionist) pentru furnizarea de servicii
- Scrisori de recomandare din partea clientilor (va rugam includeti numerele de telefon ale clientilor pentru verificarea referintelor)


In plus fata de cele mentionate mai sus va rugam sa trimiteti cat mai multe dintre urmatoarele dovezi


- Extrase de cont (originale)
- Dovada a inregistrarii pt plata contributiilor catre asigurarile sociale (National Insurance)
- Dovada din partea HMRC a numarului de referinta pt plata asigurarilor sociale(NINO)
- Dovada din partea HMRC a contributiilor pt asigurarile sociale
- Dovada din partea HMRC a inregistrarii pt plata impozitului pe venit
- Dovada platii taxei pt muncitorii in constructii (conform CIS – Construction Industry Scheme)
- Detalii ale locatiilor in care va desfasurati activitatea
- Liste cu clienti
- Detalii asupra modului in care va promovati activitatea/afacerea


De asemenea trebuie sa puteti oferi documente originale care sa ateste detinerea licentelor/permiselor necesare in cazul particular al activitatii/afacerii dumneavoastra(daca e cazul). De exemplu trebuie sa verificam ca detineti un permis de conducere in cazul in care sunteti soferi de taxi, o inregistrare la CORGI(Confederation for the Registration of Gas Installers) pentru instalatorii de gaze, sau inregistrarea unei activitati in domeniul alimentar (environment health registration)


Daca nu furnizati dovezile de mai sus se pot produce intarzieri ale procesarii aplicatiei sau chiar refuzul eliberarii Certificatului de Inregistrare in cazul in care dovezile furnizate sunt nesatisfacatoare.


In continuare completati sectiunile 8, 9, 10 si 11.


Sectiunea 4 – Student


Daca aplicati ca student, completati aceasta sectiune si furnizati dovezile cerute.
De retinut faptul ca trebuie sa fi inceput deja cursul pentru a vi se putea elibera un Certificat de Inregistrare(yellow card).


4.1
Numele si adresa institutiei de invatamant (trebuie sa fie autorizata de UKBA … din octombrie au promis ca vor face o lista pt studentii EEA, cel mai sigur intrebati sau verificati Tier 4 Register): _____________________________________
Codul postal ________________________
Numarul de telefon __________________


4.2 Titlul cursului _______________________________________________________________
4.3 Data inceperii cursului l__l__l l____l
Data la care se termina cursul ; l__l__l l____l
In momentul de fata studiati in UK? Da Nu


4.4 Vi se cere sa furnizati urmatoarele documente referitoare la curs si fondurile materiale pe care le aveti la dispozitie(bifati casutele corespunzatoare documentelor furnizate):


- Scrisoare de la scoala, colegiu sau universitate care sa confirme inscrierea dumneavoastra la cursul respectiv si data la care se termina cursul.
- Dovezi ca aveti suficiente resurse materiale pt a nu deveni o povara pt sistemul de asigurari sociale pe perioada in care sunteti student. Ar fi ideal ca acestea sa fie sub forma unor extrase de cont, originale, pe o perioada de 3 luni. Daca un parinte, ruda, sau prieten va sponsorizeaza, dovada poate fi sub forma unei scrisori din partea acestuia in care sa confirme ajutorul material pe care vi-l ofera, impreuna cu documente oficiale din care sa rezulte situatia materiala a acestuia.
- Dovada unui grant(ajutor financiar nerambursabil) sau a unei burse, daca beneficiati de asa ceva
- Dovezi ale unei sponsorizari, daca sunteti sponsorizat de cineva
- Confirm faptul ca ma voi intretine in UK din munca efectuata ca parte a unui curs NVQ, munca pt care voi primi un salariu.


In continuare completati sectiunile 8, 9, 10 si 11


Sectiunea 5- Self-sufficient


Daca aplicati in baza statutului de self-sufficient, de a fi capabil sa va intretineti din punct de vedere economic fara a fi nevoie sa munciti, va rugam sa ne furnizati documentele necesare.


5.1 Documente care sa dovedeasca ca va puteti intretine pe dumneavoastra si orice membru de familie inclus in aplicatie, pe perioada in care doriti sa locuiti in UK avand acest statut. Aceste fonduri pot proveni din munca legala, ca angajat sau ca self employed, prestata de oricare dintre membrii de familie care locuiesc cu dumneavoastra in UK.


Documente care sa ateste veniturile obtinute, sau fondurile de care dispune membrul familiei dumneavoastra
Documente din care sa rezulte incheierea unei asigurari complete de sanatate pe teritoriul UK


In continuare completati sectiunile 8, 9, 10 si 11


Sectiunea 6- Sot/sotie sau partener civil a/al unui cetatean Britanic sau a/al unei persoane stabilite in UK


Daca nu se mentioneaza altceva, cuvantul “partener” in aceasta sectiune inseamna sot/sotie, sau partener civil.


Numele complet al partenerului dumneavoastra __________________________________________
Nationalitatea _____________________________________________________________________
Data nasterii l__l__l l____l Sex M F


Va rugam bifati mai jos casuta corespunzatoare situatiei dumneavoastra
Sotul/sotia unei persoane prezenta si stabilita in UK


Partenerul civil al unei persoane prezenta si stabilita in UK


6.1 Va rugam introduceti data casatoriei sau a ceremoniei parteneriatului civil l__l__l l___l
6.2 Va rugam sa introduceti locul casatoriei sau a ceremoniei de parteneriat civil l__l__l l____l
6.3 Ati mai fost casatorit(a) sau intr-un parteneriat civil inainte (daca da va rugam completati sectiunea 9.3)? Da Nu
6.4 Partenerul dumneavoastra a mai fost casatorit sau intr-un parteneriat civil inainte (daca da va rugam completati sectiunea 9.3)? Da Nu
6.5 Cand l-ati cunoscut pe partenerul dumneavoastra? l__l__l l____l
6.6 Unde l-ati cunoscut pe partenerul dumneavoastra? __________________________________
6.7 Cand v-ati hotarat sa va casatoriti sau sa formati un parteneriat civil? l__l__l l____l
6.8 Cand ati inceput sa locuiti impreuna? l__l__l l____l


In continuare completati sectiunile 8, 9, 10 si 11


Sectiunea 7- Exceptii de la obligativitatea obtinerii autorizarii de a munci in UK pt muncitorii din tarile aderente(Accession State worker authorization)


Daca aveti drept de rezidenta in UK in conformitate cu 1971 Immigration Act puteti fi exceptati de la obligativitatea obtinerii autorizarii de a munci in UK pt muncitorii din tarile aderente.
Daca puteti raspunde cu “Da” la una dintre intrebarile urmatoare puteti obtine un Certificat de Inregistrare care sa confirme faptul ca aveti drept de munca in UK fara restrictii:


7.1Sunteti un cetatean Roman sau bulgar care a avut pe 31 Decembrie 2006(sau a obtinut dupa aceasta data) drept de rezidenta in conformitate cu 1971 Immigration Act si fara restrictii de munca in UK? Da Nu
7.2Sunteti un cetatean Roman sau Bulgar care a muncit la data de 31 Decembrie 2006 ca angajat in UK avand drept de rezidenta valabil, si a muncit 12 luni fara intrerupere anterior acestei date? Da Nu
7.3Sunteti un cetatean Roman sau Bulgar care a muncit ca angajat in UK avand drept de rezidenta pt o perioada de 12 luni fara intrerupere, perioada aflata total sau partial dupa data de 31 Decembrie 2006? Da Nu
7.4Sunteti un cetatean Roman sau Bulgar care este membru direct de familie al unui cetatean Roman sau Bulgar care are Accession Worker Card(AWC)? Da Nu


In continuare completati sectiunile 8, 9, 10 si 11


Sectiunea 8- Istorie personala- Aceasta sectiune trebuie completata de catre toti aplicantii


Trebuie sa raspundeti la toate intrebarile din aceasta sectiune atat pentru dumneavoastra cat si pentru membrii de familie inclusi in aplicatie. Informatiile vor fi verificate la institutiile competente.


8.1 Dumneavoastra sau dependentii dumneavoastra aveti vreo condamnare de orice fel (incluzand pe cele referitoare la traficul rutier), sau o hatarare judecatoreasca impotriva dumneavoastra (de ex plata unor daune, credite neplatite) in UK sau in orice alta tara? Da Nu
Daca ati raspuns cu “Da” la intrebarea 8.1 de mai sus dati in continuare detaliile pt fiecare sentinta incepand cu cea mai recenta – vedeti si Nota1 de mai jos. Daca dumneavoastra sau orice dependent al dumneavoastra inclus in aceasta aplicatie a primit mai mult de doua sentinte va rugam sa continuati pe o pagina separata. Daca ati raspuns “Nu” va rugam treceti la intrebarea 8.2


Nota1: condamnarile executate in conformitate cu Rehabilitation of Offenders Act 1974 nu e nevoie sa fie mentionate. Mai multe detalii sunt date la punctul 8.7.


Prima sentinta
Numele persoanei, Natura sentintei, Data sentintei, Pedeapsa acordata, Tara in care a fost data sentinta
A doua sentinta
Aceleasi detalii


8.2 Dumneavoastra, sau vreunul dintre dependentii dumneavoastra inclusi in aceasta aplicatie, ati fost acuzat in sau in afara UK pentru o infractiune si nu ati fost inca judecat in cadrul unui proces?
8.3 Dumneavoastra, sau vreunul dintre dependentii dumneavoastra inclusi in aceasta aplicatie, ati fost implicati in comiterea, pregatirea sau organizarea crimelor de razboi, a crimelor impotriva umanitatii, sau a unui genocid? Pt ajutor privind raspunsul la aceasta intrebare cititi informatiile de la punctul 8.7.
8.4 Dupa stiinta dumneavoastra, dumneavoastra, sau vreunul dintre dependentii dumneavoastra inclusi in aceasta aplicatie, ati fost vreodata suspectat, acuzat, trimis in judecata, judecat, sau condamnat pt implicarea in crime de razboi, crime impotriva umanitatii sau genocid? Pt ajutor privind raspunsul la aceasta intrebare cititi informatiile de la punctul 8.7.
8.5 Dumneavoastra, sau vreunul dintre dependentii dumneavoastra inclusi in aceasta aplicatie, ati fost vreodata implicati in acte de comitere, pregatire, finantare, sau instigare la terorism, sau acte de incurajare sau determinare a altor persoane sa comita, pregateasca, sau sa instige la terorism, in sau in afara UK? Sau dumneavoastra, sau vreunul dintre dependentii dumneavoastra inclusi in aceasta aplicatie, ati fost vreodata membru sau suporter al unei organizatii care a comis sau a sustinut acte de terorism?
8.6 Dumneavoastra, sau vreunul dintre dependentii dumneavoastra inclusi in aceasta aplicatie, ati fost implicat in orice alta activitate care ar putea pune sub semnul intrebarii caracterul integru al dumneavoastra sau a vreunuia dintre dependentii dumneavoastra?
8.7 Daca ati raspuns cu “Da” la vreuna dintre intrebarile de la punctul 8.1 pana la punctul 8.6 dati mai multe detalii in spatiul de mai jos. Daca aveti nevoie de mai mult spatiu, continuati pe o foaie separata.


Pt Rehabilitation of Offenders Act 1974 sau International Criminal Court Act 2001 cautati pe site-ul OPSI.


Sectiunea 9 - Documentele necesare sustinerii aplicatiei


Documentele si fotografiile necesare sustinerii aplicatiei sunt enumerate mai jos. Furnizati acele documente care sunt relevante pt cazul dumneavoastra, sau al dependentilor dumneavoastra.


9.1 Fotografiile trebuie atasate in spatiile prevazute in sectiunile 1 si 2


Va rugam bifati casutele corepunzatoare documentelor si fotografiilor atasate aplicatiei.
Toti aplicantii trebuie sa trimita:


- Doua fotografii recente, tip pasaport, cu numele scris pe spatele fiecarei fotografii
- Doua fotografii recente, tip pasaport, pentru fiecare membru de familie pt care se solicita un Certificat de Inregistrare cu numele acestuia scris pe spatele fiecarei fotografii
- Pasaportul sau cartea dumneavoastra de identitate. Daca la ultima intrare in UK ati folosit un alt pasaport sau document de calatorie va rugam sa trimiteti si acest document daca il mai aveti.
- Pasaportul sau cartea de identitate pt fiecare membru de familie pt care solicitati un Certificat de Inregistrare.


9.2 Daca aplicati pt un Certificat de Inregistrare ca self employed, student sau self sufficient:


- Daca ati completat sectiunea 3, dovezile ca sunteti self employed de ex. facturi, contracte, referinte, extrase de cont, inregistrarea la HMRC, etc.
- Daca ati completat sectiunea 4, scrisoare care sa confirme inscrierea la un curs oferit de o institutie de invatamant acreditata. Dovezi ale fondurilor disponibile cum ar fi: extrase de cont, sau documente care confirma primirea unui grant sau a unei burse. Pt cursurile NVQ, scrisoare de la angajator/colegiu cu detalii ale job-ului cum ar fi salariul.
- Daca ati completat sectiunea 5, dovezi ale unei asigurari complete de sanatate in UK, si ale fondurilor disponibile care sa demonstreze ca sunteti self sufficient. Daca aceste fonduri provin de la un membru de familie dovezi ale angajarii acestuia, sau ale veniturilor pe care acesta le obtine.


9.3 Daca aplicati ca sot/sotie sau partener civil al unui cetatean Britanic sau al unei persoane stabilita in UK:


Documente care sa arate ca sotul/sotia sau partenerul civil este cetatean Britanic sau o persoana stabilita in UK
Nota acest(e) document(e) trebuie sa fie:
- Pasaportul partenerului dumneavoastra, sau
- Daca partenerul dumneavoastra este un cetatean Britanic fara pasaport, certificatul de nastere al acestuia(in care sa fie mentionate numele parintilor), impreuna cu cel putin un alt document oficial ca dovada a rezidentei in UK in ultimii trei ani
Exemple ale documentelor oficiale ce pot fi considerate dovezi ale rezidentei pe ultimii trei ani: notificari asupra categoriilor de impozit pe venit, permis de conducere, extrase de cont, dovezi ale inregistrarii la DWP, DSS sau autoritatea locala de sanatate. Specificati ce astfel de documente atasati aplicatiei.
- Certificatul dumneavoastra de casatorie sa de parteneriat civil
Daca ati raspuns “Da” la punctul 6.3 documente care sa arate ca ati fost liber sa va casatoriti sau sa formati un partenereiat civil cu actualul partener. Enumerati documentele in spatiul urmator.
Nota: Documentele trebuie sa fie documente oficiale cum ar fi o hotarare judecatoreasca(sau cum le-o mai zice la actele alea de divort) sau un certificat de deces.
Daca ati raspuns “Da” la punctul 6.4 acelasi tip de documente insa pt partenerul dumneavoastra.


9.4 Daca aplicati pentru un Certificat de Inregistrare ca cetatean Roman sau Bulgar care este membru direct de familie al unui cetatean Roman sau Bulgar care detine un Accession Worker Card(AWC):
Urmatoarele documente, dupa caz:
- Certificatul dumneavoastra de casatorie sau parteneriat civil
Daca ati raspuns “Da” la punctul 6.3 documente care sa arate ca ati fost liber sa va casatoriti sau sa formati un partenereiat civil cu actualul partener.
Daca ati raspuns “Da” la punctul 6.4 acelasi tip de documente insa pt partenerul dumneavoastra.


- Certificatul de nastere sau de adoptie(daca e cazul) din care sa reiasa ca sunteti copilul sub 21 de ani al sponsorului dumneavoastra, cetatean Roman sau Bulgar, sau
- Daca pretindeti ca sunteti dependent pe linie ascendenta(parinti, bunici) al sponsorului dumneavoastra, cetatean Roman sau Bulgar, certificate de nastere, si/sau certificate de casatorie care sa dovedeasca relatia pretinsa. De asemenea va trebui sa furnizati documente financiare care sa dovedeasca dependenta de sponsorul dumneavoastra. Exemple de astfel de documente: extrase de cont, dovezi ale transferurilor bancare, facturi la utilitati.


9.5 Daca aplicati ca cetatean Roman sau Bulgar care are drept de rezidenta in UK fara a fi supus restrictiilor de munca:


- Dovezi ca ati avut drept de rezidenta in UK fara restrictii de munca la data de 31 Decembrie 2006 sau ati primit acest drept dupa aceasta data, de ex viza in pasaport
- Dovezi ca ati lucrat legal in UK de ex. Fluturasi de salariu (wage slips/pay slips), contracte de munca


9.6 Daca aplicati ca cetatean Roman sau Bulgar care a incheiat 12 luni neintrerupte muncind legal ca angajat in UK:


- Fluturasi de salariu (wage slips/pay slips) acoperind ultimele 12 luni
- Contract(e) de munca pe ultimele 12 luni
- Scrisoare/scrisori de la angajator(i) care sa confirme faptul ca ati lucrat in cele 12 luni
- Pt studenti: dovezi ca in totacest timp v-ati pastrat statutul de student


Va rugam bifati casutele corespunzatoare documentelor si fotografiilor pe care le atasati aplicatiei.


Sectiunea 10 – Aplicatii anterioare


10.1 Dumneavoastra, sau vreunul dintre membrii familiei dumneavoastra inclusi in aceasta aplicatie, ati mai aplicat la UK Border Agency?
Daca da, completati numarul de referinta de la Home Office
10.2 Daca nu aveti un numar de referinta dar ati facut o aplicatie anterioara, detaliati in spatiul de mai jos.
Sectiunea 11 – Declaratia aplicantului


Va rugam cititi si semnati declaratia urmatoare.


11.1 Trebuie sa fie semnata de dumneavoastra (aplicantul principal) si nu de un reprezentant sau orice alta persoana in numele dumneavoastra. Pt cei sub 18 ani un parinte sau tutorele legal poate semna.


In aceasta sectiune declarati ca in aplicatie ati scris si raspuns adevarul, tot adevarul si numai adevarul :) , va angajati sa anuntati la UKBA orice schimbare intervenita, si ca intelegeti faptul ca informatiile oferite vor fi tratate cu confidentialitate, dar pot fi oferite departamentelor guvernamentale, agentiilor, autoritatilor locale, politiei, guvernelor straine, sau altor organizatii in scopuri legate de imigratie sau pt a permite acestor organisme sa-si exercite functiile. De asemenea informatiile pot fi folosite pt instruirea functionarilor UKBA.


Semnatura ___________
Numele(cu majuscule) ______________
Data ______________

2 comentarii:

  1. Am si eu o intrebare:(nu am niciun fel de act, doar buletinul si certificatul de nastere) lucrez ca bona, dar o sa lucrez si la hotel cateva ore pe saptamana la un hotel,pot aplica pt BR1 si pt NINO?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu o intrabare .. daca te muti in Londra care sunt drepturile tale ca pers. cu dizabilitati . gradul 1 cu certificat de invaliditate . Multumesc Anticipat

    RăspundețiȘtergere